Novi Sad
27.03.2015.
17:00 > 17:04
Ogromna rupa na asfaltu, oko 10 metara dugačka i četiri metara široka, a duboka čak oko 20 centimetara nalazi se u Ulici Živojina Ćuluma u Vidovdanskom naselju i predstavlja problem za građane.
  • Mali Beograd

    28.03.2015 15:33
    perici sa Najlona
    Ti govoriš kao da si moj prvi komšija, baš si toliko upoznat (kao i svi ostali).
    U svakom slučaju JKP "Put" je trebao završiti svoj deo posla u Živojina Ćuluma, lično sam gledao svakodnevno kako su radovi napredovali u ulici tako da znam da kad je "graditelj ns" završio predviđene radove, čekali smo neko vreme da dođe JKP "Put", a nisu dolazili pošto su tada bili kao u nekom štrajku. Kad su i došli posao su odradili ofrlje i nisu ga završili. Bilo bi lepo da ne sakrivamo nedostatke javnih firmi kako bi ruglo sa ulica prebacili na privatnike, ovo kažem za ovaj slučaj.
    A pošto vidim (kao) da poznaješ situaciju u naselju, šta je za tebe zameranje sa komšijama? To što kažem istinu? Mi se organizujemo zajedno, vi dobijete put a sad kad nama treba put ti mi kažeš da se opet organizujemo. Pun mi je kufer takvih pametnih.
    Ja sam gradu platio komunalno opremanje, gradu plaćam porez, ... itd ... tako da i od grada očekujem i put i sve ostalo što mi pripada. Ja sam se već jednom organizovao: "skupio pare i sve platio gradu te nema potrebe da se organizujem ponovo".
  • Petar sa Najlona

    28.03.2015 11:57
    Odgovor Malom Beogradu
    JKP "Put" je zadužen za redovno održavanje puteva na teritoriji Grada Novog Sada (tamo gde nisu vršeni drugi radovi, odnosno tamo gde oštećenja nastanu usled korišćenja saobraćajnica), dok je za kompletne građevinske i ostale radove na određenoj lokaciji odgovoran isključivo izvođač radova, tako da je, po meni, Goran ipak u pravu. U ovom slučaju, čak i da je JKP "Put" bio podizvođač radova (ili da je to bila neka druga firma), glavni izvođač je bilo preduzeće "Graditelj NS", sa njim je "Zavod za izgradnju Grada" potpisao ugovor i zato je "Graditelj NS" odgovoran za kvalitet radova i za njihov kompletan završetak. Određenu odgovornost snosi i nadzorni organ, koji je bio obavezan da upozori izvođača da radovi nisu u potpunosti završeni.
    Što se tiče toga što ispred Vaše kuće nemate nikakav put, tu Vas podržavam i u tom delu ste u potpunosti u pravu. Ali, to što nemate asfalt znači da treba, zajedno sa komšijama, da se borite za Vaša prava, a ne da zamerate drugima što se bore za svoja (kao što je Goran uradio).
  • jovica

    28.03.2015 09:00
    Motor regiona .
  • 28.03.2015 06:55
    Gde je sada komunalna policija?
  • 27.03.2015 20:08
    Ma dje je tu rupa?
  • Mali Beograd

    27.03.2015 17:51
    Ta rupa predstavlja zaista veliki problem, međutim, za asvaltiranje je zadužena firma JKP "Put" tako da ne stoji to da je "graditelj ns" kriv za nju. Ako želimo da budemo iskreno istiniti trebali bi da proverimo sve činjenice pa da počnemo donositi zaključke. Zar ne Gorane?
    Voleo bih da imam ovoliku rupu u asvaltu ispred svoje kuće iz prostog razloga pošto sada nemam nikakav put, iako imam plaćene sve komunalije, iako mi je kuća legalna i uknjižena, iako plaćam porez kao da sam u centru naselja ... baš bi mi dobro došla jedna takva umesto blata do kolena.
  • politicki kvalitet

    27.03.2015 17:18
    jao kako izgleda ceo kraj... podseca na neka malo bolja africka mesta sto se tice kvaliteta asfalta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna